Spirk, Antonín Ferdinand, 1787-1847 - úřední univerzitní knihovny, autor dějin univerzitní knihovny, učebnice italštiny
Odkaz viz.
Spirk, Anton, 1787-1847
Spirk, Antonius, 1787-1847
Interní pozn.
Zdroj Slovník českých knihovníků uvádí datum úmrtí 20. 5. 1847.
Biografie
Narozen 18. 1. 1787 v Hoděticích, zemřel 21. 5. 1847 v Praze. Dr., knihovník, v letech 1828 - 1847 ředitelem univerzitní knihovny v Praze. Profesor italštiny na pražské univerzitě, autor učebnice italštiny a dějin univerzitní knihovny, psaných německy.
Zdroj inf.
PNP-LA ; www(Österreichisches Biographisches Lexikon), cit. 23. 9. 2022 (biografické údaje, datum úmrtí) ; Šimek, Maxmilian: Handbuch für einen Lehrer der böhmischen Literatur (Na druhém listu přední předsádky rukopisné poznámka "Vorstehende Bemerkung so wie auch die im Buche vorkommen, den sind von der Hand des unvergeslichen J. Dobrowsky, die dem gefertigten genau bekannt ist. Man sehe hierüber was er in Literarischen Magazin für Böhmen und Mähren J. 1787. Stück 3 Seits 180 u: s. selbst sagt. F Prag den 10 Juni 1837. Spirk k.k.Bibliothekar". Poznámka pokračuje na rubu prvního listu přední předsádky "F Ich habe in einem Exemplare die ausgeschriebenen Sciteri angestrichen, welches hier auf der öffentlichen Bibliothek zur wigen Schande da Plagiarii aufbewahret wird".) -- Wien : gedruckt bei Christian Friedrich Wappler, 1785. ; Spirk, Anton: Uebersetzungsübungen aus dem Deutschen in das Italienische, mit unterlegten Bedeutungen und Redensarten: nebst einem Anhange alphabetisch geordneter Erläuterungen. Prag: Martin Neureutter, 1827 (odkaz viz) ; Statuta Universitatis Pragensis nunc primum publici juris facta; conjuncta opera D. Antonii Dittrich et D. Antonii Spirk. Pragae: Joannis Spurny, [1848] (odkaz viz) ; DNB, cit. 17. 10. 2018 (odkaz viz) ; www(Slovník českých knihovníků), cit. 23. 9. 2022 (den narození 18. 1. 1787, biografické údaje)
Odkazy
(1) - Monografie
Počet záznamů: 1
openseadragon
Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom
jak používáme cookies.