Počet záznamů: 1  

Variété

  1. Názvové údajeVariété. I. / Paul Valéry ; přeložil Ota Dubský ; [obálku navrhl Rudolf Hála]
    Osobní jméno Valéry, Paul, 1871-1945 (Autor)
    Další autoři Dubský, Ota, 1886-1956 (Překladatel)
    Hála, Rudolf, 1892-1968 (Autor obálky)
    Kraus, Karel, 1920-2014 (Dřívější majitel)
    Korp. Alois Srdce (nakladatelství) (Nakladatel, vydavatel)
    Orbis (tiskárna) (Tiskař)
    NakladatelPraha : Alois Srdce, 1930
    Výrobce(Orbis)
    Rozsah244 s. ; 16 cm
    ISBNbrož.
    Edice Kruh četby sv. 28
    Kruh četby, (Alois Srdce)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Jazyk orig.francouzština
    Poznámky Barevná typograficky řešená obálka R. Hály. - Červený a černý tisk titulního listu. - Na titulním listu nakladatelský signet. - Obsahuje rejstřík. - V tiráži značka Kmene. - Na zadní straně obálky informace o edici. - Náklad 1000 výtisků. - Na titulním listu poznámka k autorovi: z Académie française. - Poznámky pod čarou.
    Podle vydání z r. 1928 se svolením autorovým přeložil Ota Dubský. - Autorizované vydání.
    Anotace(kkraus)
    Druh dok.monografie
    Klíčová slova francouzská literatura * eseje * filozofické eseje * literárněkritické eseje * stol. 20., léta 20.
    MDT(0:82-4) * 821.133.1-4
    Bývalí majitelé Kraus, Karel, 1920-2014
    Kraus Karel 1920-2014
    Uživatelské pole PNPU sign. Holan 1433 chybí obálka.
    Výtisk se sign. C12a 4206 silně poškozen.
    Výtisk se sign. C12a 4206 dar Národní knihovna.
    U knihy se sign. C12a 4206 na tit. l. ručně psané jm. Eva Peřinová a rok 1930.
    Sign. VMartínek 1100/1: Knihovna Vojtěcha Martínka. - Uvolněné některé listy.
    Signatura C12a 5524: Původní brož, obálka zachována, ale poškozená, očtený stav.
    Signatura C12a 5524: Knihovna Karla Krause.
    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    Holan 1433H01224/98Sbírka
    C12a 42060758/2010Sbírka
    VMartínek 1100/12393/2014Sbírka
    C12a 55242761/2015Sbírka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.