Počet záznamů: 1  

Bohuslava Balbína Rozprava na obranu jazyka slovanského, zvláště pak českého

  1. Názvové údajeBohuslava Balbína Rozprava na obranu jazyka slovanského, zvláště pak českého = Dissertatio apologetica pro lingua slavonica praecipue bohemica / z původního spisu latinského věrně přeložil a poznámkami, jakož i životopisy Balbína a Tom. Pešiny opatřil Emanuel Tonner
    Osobní jméno Balbín, Bohuslav, 1621-1688 (Autor)
    Další autoři Tonner, Emanuel, 1829-1900 (Editor) (Překladatel) (Autor úvodu atd.)
    Korp. Matice lidu. Spolek pro vydávání laciných knih českých (Praha) (Nakladatel, vydavatel)
    Dr. Ed. Grégr (nakladatelství) (Tiskař)
    NakladatelV Praze : Nákladem Spolku pro vydávání laciných knih českých, 1869
    Výrobce(Tiskem dra. Edv. Grégra)
    Rozsahlxiv, 151 s., [1] l. obr. příl. : il.
    ISBN(váz.)
    Edice Matice lidu č. 15 (roč. 3, čís. 3)
    Matice lidu (Spolek pro vydávání laciných knih českých)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Jazyk orig.latina
    Poznámky Obsahuje obsáhlou dedikační předmluvu a připomenutí E. Tonnera, překladatele díla. - Obsahuje životopis Bohuslava Balbína a Tomáše Pešiny od E. Tonnera. - Obsahuje poznámky pod čarou. - Jako frontispis 1 list obrazové přílohy s portrétem Balbína a faksimilí jeho autografu.
    Druh dok.monografie
    Klíčová slova česká literatura * barokní literatura * jazykověda * obrana * český jazyk * výklady * filozofická rozprava
    MDT821.162.3 * 8 * 811.162.3
    Uživatelské pole PNPSignatura KaG LX B 7/3: Na přední předsádce připsáno: "Balbín Dissertatio". - Přírůstkové číslo: 421/51: dar (paní Knížová).
    Signatura KaG LX B 7/3: Převazba (kožená vazba na lepence poškozená). - Vazba rozpadlá. - Bez obálky. - Poškozený stav.
    Signatura KaG XIII D 45: Převazba, bez obálky. - Zachovalý stav.
    Počet ex.2, z toho volných 2
    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    KaG LX B 7/300xxx/KAGSbírka
    KaG XIII D 45xxx/KAGSbírka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.