Počet záznamů: 1  

Čeština poklepem a poslechem

  1. Názvové údajeČeština poklepem a poslechem / Pavel Eisner ; [obálku a vazbu navrhl Jaroslav Šváb]
    Osobní jméno Eisner, Pavel, 1889-1958 (Autor)
    Další autoři Šváb, Jaroslav, 1906-1999 (Autor obálky) (Výtvarník vazby)
    Korp. Jaroslav Podroužek (nakladatelství) (Nakladatel, vydavatel)
    Cíl (tiskárna v Praze) (Tiskař)
    Údaje o vydáníPrvní vydání
    NakladatelPraha : Jaroslav Podroužek, 1948
    Výrobceknihtiskárna Cíl)
    Rozsah369, [3] s. ; 17,7 cm
    ISBNbrož.
    Země vyd.-cs
    Jazyk dok.čeština
    Poznámky Barevná typografická obálka. - Na přední záložce poznámka o knize. - Dvoubarevný titulní list. - Úvodní slovo. - Abecedně pojmy. - Tiráž se značkou nakladatele. - Na zadní záložce nakladatelské upoutávky.
    5000 výt
    AnotaceRozmarný slovník, v němž se autor probírá spisovnou i lidovou češtinou, vyhledává výrazy s tajemným zvukovým nebo citovým pozadím a srovnává je s jinými jazyky
    Druh dok.monografie
    Klíčová slova česká literatura * studie * čeština * pojmy * jazykovědná studie * populárně naučná literatura
    MDT821.162.3 * =162.3 * 001.1
    Uživatelské pole PNPU sign. OŘíha 181 původní barevná typograficky řešená obálka (J. Šváb). - Na přední záložce poznámka o knize. - Patitul. - Dvoubarevný titulní list. - Úvodní slovo autora. - Abecedně pojmy s vysvětlením. - Tiráž se značkou nakladatele. - Na zadní záložce nakladatelské upoutávky. - Na zadní straně obálky značka nakladatele a ceny. - Obálka mírně zašpiněná, částečně narušená; listy zažloutlé s nerovnými kraji, částečně volné, blok knihy se vzadu odlepuje.
    Tiráž: "Pavel Eisner Čeština poklepem a poslechem. Vytiskla knihtiskárna Cíl v Praze II. Obálku a vazbu navrhl Jaroslav Šváb. Vydal Jaroslav Podroužek v Praze roku 1948. První vydání. 5 000 výtisků. Cena brož. Kčs 96.-, vázané Kčs 120,-."
    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    OŘíha 1810236/2011Sbírka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.