Počet záznamů: 1  

Chléb noci

  1. Názvové údajeChléb noci : [román] / Johan Falkberget ; z norštiny přeložila Nina Neumannová ; [dřevoryt a grafická úprava Cyrila Boudy]
    Osobní jméno Falkberget, Johan, 1879-1967 (Autor)
    Další autoři Neumannová, Nina, 1897-1966 (Překladatel)
    Bouda, Cyril, 1901-1984 (Ilustrátor) (Knižní grafik)
    Korp. Topičova edice (nakladatelství) (Nakladatel, vydavatel)
    Osvěta (tiskárna) (Tiskař)
    NakladatelV Praze : Topičova edice, společnost s r. o., 1946
    VýrobceOsvěta, společnost s o. r.)
    Rozsah457 s. : il. ; 22 cm
    ISBN(váz.)
    Edice Topičovy Bílé knihy : zrcadlo literárního světa / řídí Josef Knap
    Topičovy Bílé knihy, (Topičova edice)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Jazyk orig.norština
    Poznámky Obálka s ilustrací. - Na záložkách upoutávky. - Vazba. - Dvoubarevný titulní list s ilustrací. - Obsah. - Edice nad tiráží, značka Kmene.
    Na titulním listu uvedeno ještě: "Z norštiny přeložila Nina Neumannová 1942"
    Druh dok.monografie
    Klíčová slova norská literatura * překlad * próza * román * historický román * Norsko
    MDT821.113.5 * =030 * 82-3 * 82-31 * 82-311.6 * (481)
    Uživatelské pole PNPU sign. Topič osobní knihovna Topiče a Milady Blekastad.
    U sign. Topič 0188 (vázaný výtisk) dvoubarevná obálka zdobená ilustrací (C. Bouda). - Na záložkách upoutávka na knihu. - Bílá poloplátěná vazba se zlacenou ražbou textu na papírovém polepu i na hřbetu. - Nakladatelská značka (C. Bouda). - Vakát. - Dvoubarevný titulní list s ilustrací opakující se z obálky. - Obsah. - Edice nad tiráží, značka Kmene (J. Kaplický - neuvedeno). - Na zadní straně obálky uvedeny ceny.
    U sign. Topič 0188 tmavě hnědá horní ořízka, obálka jen mírně zašpiněná
    Rozsah: 457, [7] s.
    Rozměr: 21,2 cm
    Originál Nattens Brød (tetralogie) vycházel v letech 1940–1959, [česky jen 1. a 2. část]
    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    Topič 01881563/2014Sbírka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.