Počet záznamů: 1  

Výstup na horu Ťululum, aneb, O biologické podstatě pozemského času

  1. Názvové údajeVýstup na horu Ťululum, aneb, O biologické podstatě pozemského času / František Novák ; [doslov Jaromír Typlt ; ilustrace Vojtěch Jirásko]
    Osobní jméno Novák, František, 1933-2022 (Autor)
    Další autoři Typlt, Jaromír, 1973- (Autor doslovu, tiráže atd.)
    Jirásko, Vojtěch, 1976- (Ilustrátor)
    Korp. Malvern (nakladatelství) (Nakladatel, vydavatel)
    Další var.názvyO biologické podstatě pozemského času
    Údaje o vydáníVyd. 1.
    NakladatelV Praze : Malvern, 2013
    VýrobceBooksprint)
    Rozsah141 s. : il. ; 18 cm
    ISBN978-80-87580-56-1 (brož.)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Poznámky Zdobená obálka. - Frontispis. - Černobílé ilustrace, některé celostranné. - Doslov. - Na konci doslovu bibliografické odkazy. - Ediční poznámka
    AnotaceKartograf a dlouholetý ředitel muzea v Lomnici nad Popelkou František Novák si svou svéráznou autorskou činností vydobyl místo mezi mašíbly a groteskními solitéry české literatury. Ve dvanácti kapitolách, určených původně jako samostatné příspěvky do literární soutěže Řehečská slepice, rozvíjí nevážně vážné filozofující úvahy o pozemském času a o pravém duchovním vnímání, v němž hraje rozhodující roli čich. Jako své myšlenkové průvodce představuje personifikovanou říčku Ořešku i mýtické stvoření, oboupohlavního koně zvaného Řeheč. Vedle upřímného zaujetí pro své "neexaktně vědecké" teorie osvědčuje i značnou míru sebeironie a především jazykové tvořivosti, což knize propůjčuje svébytné poetické kvality
    Velmi svérázné úvahy lomnického kartografa a samorostlého filozofa o podstatě času a duchovního vnímání na čichové bázi jsou četbou pro milovníky literárních kuriozit
    Druh dok.monografie
    Klíčová slova česká literatura * česká próza
    MDT821.162.3 * 821.162.3-3 * (0:82-3)
    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    C12a 52293113/2014Sbírka
    C12a 54711764/2015Sbírka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.