Počet záznamů: 1  

Anatomie pocitu úžasu

  1. Názvové údajeAnatomie pocitu úžasu : česká populární fantastika 1990-2012 v kulturním, sociálním a literárním kontextu / Antonín K.K. Kudláč ; obálku a grafickou úpravu navrhl Andrej Nechaj
    Osobní jméno Kudláč, Antonín K. K., 1971- (Autor)
    Další autoři Nechaj, Andrej, 1984- (Autor obálky) (Knižní grafik)
    Údaje o vydáníPrvní vydání
    NakladatelBrno : Host, 2016
    VýrobceBlansko : Reprocentrum, a. s.
    Rozsah223 stran ; 21 cm
    ISBN978-80-7491-764-6 (brožováno)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Poznámky Zdobená barevná obálka. - Nakladatelská značka. - Zdobený patitul a titulní list. - Obsah. - Úvod. - Tabulky, grafy. - Ediční poznámka. - České a anglické resumé. - Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík. - Na rubu zadní strany obálky stručná bio-bibliografická poznámka o autorovi. - Anotace knihy na zadní straně obálky.
    AnotaceAutor ve své monografii utváří takřka první ucelený pohled na vznik, strukturu a současnou podobu subkultury nazývané fandom, jejíž příslušníci, tzv. fanové, vytvářeli podobu domácí scény populární, především pak žánrové science fiction a fantasy. Kniha je literární, kulturní, sociologickou i mediální studií, která se zabývá často tenkou hranicí mezi elitní a amatérskou tvorbou. Autor představuje československý fandom přelomu dvacátého a jednadvacátého století jako postmoderní fenomén, kterému se zatím náš společenskovědní výzkum věnoval jen okrajově.
    Studie věnovaná syntetickému pohledu na tuzemskou populární fantastiku a vznik československého fandomu v letech 1990 až 2012.
    Druh dok.monografie
    Klíčová slova fantastická literatura * masová kultura * subkultury * literatura * kultura * společnost * fandom * Česko * stol. 20.-21. * monografie
    MDT008 * (437) * (437) * 316.72 * 821.162.3
    Počet ex.1, z toho volných 1
    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    C12b 170382380/2016Sbírka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.