Počet záznamů: 1  

L'Assiette au Beurre

  1. Názvové údajeL'Assiette au Beurre
    Další autoři Ostoya, Georges d', 1878-1937 (Ilustrátor)
    Soukup, František, 1871-1940 (Autor úvodu atd.)
    Roč., číslo[année 12], No 560-594, 1912
    NakladatelParis : [s. n.], 1912
    Rozsah[ca 544 stran] : ilustrace
    Země vyd.Francie
    Jazyk dok.francouzština
    Poznámky Individuálně řešené obálky zdobené zpravidla barevnou ilustrací (kreslenou anekdotou, karikaturou apod.). - Čísla nepaginována.
    Zkatalogizováno podle fragmentu ročníku KaG III C 21/390: pouze číslo 390
    Poznámky k číslu 587: Tematické číslo (Magyars et Slaves / d'Ostoya). - Popisky ilustrací ve francouzštině i češtině. - Předmluva Františka Soukupa - v češtině i francouzštině. - Další texty jen ve francouzštině. - Zdobená obálka a celostránkové barevné anekdoty G. d'Ostoya.
    AnotaceVýznamný francouzský satiricko-humoristický časopis vycházející v Paříži v letech 1901-1912, resp. 1921-1922. Každé číslo obsahovalo originálně zpracovanou obálku a soubor tematicky volných či spjatých zpravidla celostránkových či dvoustránkových reprodukcí kreseb či grafik na společenské či politické náměty od francouzských i cizozemských výtvarníků (mj. T. Steinlena, F. Kupky, V. Hradeckého, T. Camary, A. Roubilla, F. Gottloba apod.). - (kkper)
    Druh dok.periodika
    Periodicitaneurčitelná periodicita
    Klíčová slova francouzská literatura * francouzské časopisy * humoristický časopis * satirický časopis * karikatura * karikatury * politické karikatury * politická satira * humorné kresby * kreslený humor
    MDT821.133.1 * 741.5
    Adr. el. zdr.http://gallica.bnf.fr/ark:/12148/cb327033728/date1912
    Uživatelské pole PNPSignatura KaG III C 21/587: Pouze číslo 587. - Původní sešit, obálka zachována, ale špinavá, jinak zachovalý stav.
    Počet ex.1, z toho volných 1
    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    KaG III C 21/587xxx/KAGSbírka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.