Počet záznamů: 1  

Abélard a Heloisa

  1. Názvové údajeAbélard a Heloisa : dopisy utrpení a lásky / z latinských originálů Historia Calamitatum a Letters to Heloïse přeložil a předmluvu napsal Jakub Pavel ; obálku, vazbu a grafickou úpravu navrhl Vladimír Šmerda
    Osobní jméno Abélard, Pierre, 1079-1142
    Další autoři Héloïse, 1101-1164 (Autor)
    Pavel, Jakub, 1903-1974 (Překladatel) (Autor úvodu atd.)
    Šmerda, Vladimír, 1926- (Autor obálky) (Výtvarník vazby) (Knižní grafik)
    Korp. Odeon (nakladatelství) (Nakladatel, vydavatel)
    Stráž, tiskařské závody (Tiskař)
    Další var.názvyAbélard a Heloisa
    Dopisy utrpení a lásky
    Historie utrpení
    Dopisy lásky
    Údaje o vydáníVydání první
    NakladatelPraha : Odeon, 1976
    VýrobceVimperk : Stráž, tiskařské závody, n. p.
    Rozsah127 stran ; 17 cm
    ISBN(Vázáno)
    Edice Paměti, korespondence, dokumenty. Malá řada ; svazek 2
    Paměti, korespondence, dokumenty. Malá řada, (Odeon)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Jazyk orig.latina
    Poznámky Zdobená barevná obálka. - Šedá celoplátěná vazba se slepotiskovou zdobnou ražbou, na hřbetu ražený zlacený název. - Na přední záložce obálky upoutávka na knihu, na zadní záložce ediční upoutávka. - Předmluva. - Obsah.
    Druh dok.monografie
    Název origináluHistoria calamitatum.
    Letters to Heloïse.
    Osobní hesla Abélard, Pierre, 1079-1142 - francouzský filozof a teolog * Héloïse, 1101-1164 - manželka P. Abélarda, abatyše kláštera
    Klíčová slova francouzská literatura * latinsky psaná literatura * korespondence * milostná korespondence * stol. 12. * překlad
    MDT821.133.1 * 821=124 * =030 * 82-6 * (044.2)
    Uživatelské pole PNPU sign. VZinková 0093: Knihovna V. Zinkové. - Vázaný výtisk. - Mírně zašpiněná obálka, jinak zachováno.
    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    VZinková 00931664/2018Sbírka
    Janeček 12981107/84-dSbírka
    P I 5122328/76Sbírka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.