Počet záznamů: 1  

Úzkost je rozkoš

  1. Názvové údajeÚzkost je rozkoš. I/II, ...s posvátným hrncem na hlavě / Karel Šebek ; obálka & frontispis František Tůma ; edičně připravili Stanislav Dvorský a Jakub Šofar ; grafická úprava Eva-Maria Engström
    Osobní jméno Šebek, Karel, 1941-
    Další autoři Tůma, František (Autor obálky) (Ilustrátor)
    Dvorský, Stanislav, 1940-2020 (Editor)
    Šofar, Jakub, 1958- (Editor)
    Engström, Eva-Marie (Knižní grafik)
    Korp. Dybbuk (nakladatelství) (Nakladatel, vydavatel)
    Akcent tiskárna Vimperk (Tiskař)
    NakladatelPraha : Dybbuk, 2022
    VýrobceVimperk : Akcent, s.r.o.
    Rozsah812 stran, 4 nečíslované strany obrazové přílohy : ilustrace.
    ISBN978-80-7690-037-0 (vázáno)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Poznámky Oranžová vazba s černou ilustrací, dvoubarevný text (i na hřbetu). - Oranžové předsádky. - Oranžový list s patitulem. - Oranžový dvoulist (černobílá ilustrace na frontispisu, dvoubarevný text na titulním listu). - Básně, texty. - Tři černobílé ilustrace od autora (portrét, autoportrét, koláž). - Poznámka autora. - Obsah.
    Poznámka o dalších původcíchPřepisy textů: Jana Lavičková, Pavla Skalická, Kateřina Skalická a Pavla Žídková
    AnotacePrvní svazek rozsáhlého sebraného díla nejprokletějšího českého básníka naší doby Karla Šebka. Texty pocházejí z velmi rozsáhlé rukopisné pozůstalosti, přičemž převážná většina z nich nebyla nikdy publikována. Jeho život se prolínal s poezií a poezie se prolínala s jeho životem víc než u kteréhokoliv jiného umělce u nás. Své krédo "Život je choroba, kterou je nutné přežít" naplnil Karel Šebek beze zbytku svým životem.
    Druh dok.monografie
    Klíčová slova česká literatura * sebrané dílo * poezie * básně * povídky
    MDT82-32 * 82-1 * (081) * 821.162.3 * 821.162.3-1 * (081.1) * 821.162.3-32
    Počet ex.1, z toho volných 1
    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    LITb 018030737/2023Sbírka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.