Počet záznamů: 1  

Bibliofil

  1. Názvové údajeBibliofil : časopis pro pěknou knihu a její úpravu
    Další autoři Beneš Buchlovan, Bedřich, 1885-1953 (Editor)
    Korp. Skupina moravských knihomilů (Nakladatel, vydavatel)
    Kryl a Scotti (firma) (prt (Nový Jičín, Česko))
    Roč., čísloročník 13, číslo 1-10, 1936
    NakladatelUherské Hradiště : Skupina moravských knihomilů, 1936
    VýrobceKryl a Scotti)
    Rozsah[34] l. obr. příl., il. 183 s.
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Poznámky Na frontispisu P. Dillinger: Dřevoryt pro pozvánku k 8. schůzce SMK v Prostějově. - Černobílé ilustrace v textu. - Na přílohách černobílé knižní ilustrace, dřevoryty a exlibris. - Obsahuje bibliografické odkazy a bibliografické informace
    Redaktor Bedřich Beneš Buchlovan
    1, 2-3, 4, 5-6, 7-8, 9, 10
    AnotaceVýznamný moravský bibliofilský časopis. Vycházely v něm kratší studie o knižní kultuře a soudobých českých úpravcích a knižních graficích. Časopis byl bohatě ilustrován a obsahoval rovněž grafické přílohy.
    Druh dok.PERIODIKA - Svázaný ročník periodika
    Periodicitaměsíčník
    Nadřízená jednotka Bibliofil
    Klíčová slova česká literatura * kritika * výtvarné umění * sběratelství * knižní úprava * české knihy * recenze * exlibris * knižní umění * bibliofilie * české časopisy * knižní kultura * bibliofilské spolky * knižní vazba * sběratelé * knižní značky * bibliofilství
    MDT821.162.3 * 7 * 82-95 * 070.447 * 72/76 * 379.824 * 002(437.3) * 82.07 * 002 * 090.1 * 821.162.3-92 * 686.122.3 * 7.074 * 097
    Uživatelské pole PNPV knize se sign. VMartínek 855 exlibris V. Martínka. - Knihovna Vojtěcha Martínka. - Převazba v béžové poloplátěné vazbě se žlutým hřbetem se zlaceným tiskem; kompletní ročník bez obálek (na konci svazku vevázána původní obálka čísla 1). - Vpředu obsah 13. ročníku.
    Bibliofil

    časopis

    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    VMartínek 08551462/2014Sbírka
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.