Počet záznamů: 1  

Miláček

  1. P 100 d 33, AHO 0257
    Maupassant, Guy de, 1850-1893

    Miláček = (Bel-Ami) / Guy de Maupassant ; přeložil Jindřich Hořejší. -- Praha : Melantrich a. s., 1933. -- V Praze : Melantrich a. s. -- 350 stran ; 20 cm. -- (Melantrichovy knižnice svazek LXIII. (brož. 152-154)). -- Doslov napsala Junia Letty. -- Z tiráže: "Mimo vydání obyčejné vyšlo 10 číslovaných výtisků na ručním papíře Vergé Blanc a 20 výtisků na imitaci japanu". -- V tiráži: "Vytiskl a vydal Melantrich a. s. v Praze". -- ISBN : (Vázáno).
    Hořejší, Jindřich, 1886-1941. Letty, Junia, 1893-1941. Melantrich (nakladatelství : 1910-1950)

    Maupassant, Guy de, 1850-1893 - francouzský novelista, romanopisec, dramatik a novinář * francouzská literatura * próza * Maupassant G. de * román * společensko-kritický román * český překlad * Hořejší J. * r. 1933
    821.133.1. 82-3. =030. 82-31. 821.133.1-31

    U sign. P 100 d 33 (vázaný výtisk) fotoobálka v hnědém tónu (?Toyen - neuvedeno), typizovaná edice. - Na přední záložce upoutávka na knihu. - Světle žlutá celoplátěná typizovaná vazba s černou ražbou značky (MK) a textem na hřbetu, červená horní ořízka. - Světle zelené předsádkové listy. - Nakladatelská značka bez devízy. - Edice. - Titulní list. - Doslov: "Kolem Guy de Maupassanta" (J. Letty). - Poznámka překladatele (J. Hořejší). - Edice nad tiráží. - Na zadní záložce upoutávka na jiný titul edice. - Na zadní straně obálky ediční seznam.
    U sign. P 100 d 33 obálka mírně zašpiněná, na přední straně nahoře tužkou jméno původní majitelky: "sl. Hornerová", stopy po promáčení, narušené hrany a rohy, podlepená (nešetrně) hnědou papírovou páskou; vazba má jen naražený horní roh, jinak zachovalý výtisk.
    U sign. AHO (Archiv Hořejší) - vázaný výtisk bez obálky; vazba i uvnitř stránky velmi zašpiněné, v textu četné korekturní poznámky a škrty; na 1. str. tužkou jméno "R. Hořejší 1775" a "pí Hořejší 21/V. 51"(?).
    Rozsah: 350, [2] s.
    Rozměr: 19,5 cm
    Originál Bel-Ami vyšel v roce 1885.

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.