Počet záznamů: 1  

Snídaně šampiónů, aneb, Sbohem, modré pondělí!

  1. R&AHamanovi 1100
    Vonnegut, Kurt, 1922-2007

    Snídaně šampiónů, aneb, Sbohem, modré pondělí! / Kurt Vonnegut, Jr. ; obrázky autora ; z anglického originálu Breakfast of Champions ... přeložil Jaroslav Kořán. -- Vydání první. -- Praha : Odeon, 1981. -- Český Těšín : Tisk, knižní výroba, n. p. -- 238 stran : ilustrace ; 21 cm. -- Doslov Josef Jařab. -- Obálku, vazbu a předsádky s použitím autorových kreseb navrhl a graficky upravil Libor Fára. -- 30000 výt. -- Resumé: V románě, který napsal a sám ilustroval známý americký spisovatel se kříží sci-fi se současnou realitou. Autor se v něm vypořádává s různými neduhy současné Ameriky: s válkou ve Vietnamu, narkomanií, nacionalismem, rasismem, kriminalitou, komercializací umění, sexuální revolucí, pornografií aj. -- V tiráži: "Vydal Odeon, nakladatelství krásné literatury a umění, n. p. ... v redakci krásné literatury". -- ISBN : (Vázáno).
    Kořán, Jaroslav, 1940-2017. Jařab, Josef, 1937-2023. Fára, Libor, 1925-1988. Odeon (nakladatelství). Tisk Český Těšín (tiskárna)

    Vonnegut, Kurt, 1922-2007 - americký spisovatel, editor, grafik * americká literatura * próza * Vonnegut K. * ilustrace * román * český překlad * Kořán J
    821.111(73). 82-3. 82-31. (084.1). =030

    Knihovna R&A Hamanových vázaný výtisk s obálkou. - Obálka s ilustrací. - Na přední záložce fotografie autora. - Celoplátěná modrá vazba s raženou zlacenou ražbou, i text na hřbetu. - Předsádky zdobené ilustrací. - Nakladatelství. - Rozložené titulní stránky s ilustracemi. - Četné černobílé ilustrace v textu. - Poznámka o autorovi. - Doslov (J. Jařab). - Tiráž. - Upoutávka na knihu na rozložené zadní straně obálky.
    Knihovna R&A Hamanových obálka mírně zašpiněná a ve hřbetu narušená; jinak celkem zachováno.
    Rozsah: 238, [2] s.
    Rozměr: 20,5 cm.
    Originál Breakfast of Champions vyšel poprvé v roce 1973.

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.