Počet záznamů: 1  

Praskliny

  1. LITb 00455
    Vlasáková, Klára, 1990-

    Praskliny / Klára Vlasáková ; obálku a grafickou úpravu navrhla Nikola Janíčková (Take Take Take) ; doslov Jan Bělíček. -- Vydání první. -- Praha : Euromedia Group, 2020. -- Banská Bystrica : TBB, a.s. -- 228 stran ; 21 cm. -- Barevná ilustrovaná obálka, bílý text; červený hřbet s bílým textem a s nakladatelskou značkou Listen na hřbetu. - Na přední záložce anotace knihy, na zadní stručná biografie autorky. - Červená, graficky zdobená, vazba s bílým textem a s nakladatelskou značkou Listen na hřbetu. - Barevné předsádky. - Nakladatelská značka Listen na vakátě. - Patitul. - Rozložený titulní list. - Doslov "Jak uniknout umrtvující síle bílé levitující koule?" od J. Bělíčka. - Obsah. - Úryvek textu, barevná ilustrace na zadní straně obálky. - Přebal. -- Resumé: Když se na Zem snese malý kulovitý útvar, není člověka, v němž by tento jev nevzbudil očekávání. Koule sice levituje pár desítek centimetrů nad povrchem a je podivuhodně rezistentní vůči jakýmkoli pokusům o její přesun či zničení, ale jinak z ní nic nevychází. Nikomu a ničemu neškodí, ale ani neprospívá. Lidé, vyhladovělí po mystice, si začnou její přítomnost vysvětlovat různými způsoby a ve společnosti se najednou cosi pohne – a pak už dlouho potlačované frustrace, neurózy, vyčerpání, ale i problémy s klimatem nelze dále ignorovat... V Prasklinách se autorka dotýká témat jako vyhoření, exekuce, nadužívání psychofarmak ale také zhoršující se klimatické krize, nicméně ve svém románu vidí naději: „Nebylo mým cílem dovést lidstvo na okraj katastrofy.“ A jak dodává, knize nechybí humor, pravda, místy trochu černý a kafkovský. -- ISBN : 978-80-242-6625-1 (vázáno).
    Janíčková, Nikola, 1990-. Bělíček, Jan, 1986-. Euromedia Group, a. s. - Listen (nakladatelství). Tlačiareň BB (tiskárna)

    česká literatura * próza * román
    82-7. 2-587. 82-31. 82-3. 821.162.3. 821.162.3-31

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.