Počet záznamů: 1
Restaurace a jídelny (firma)
SYS 0084210 LBL 00451nz^^a2200169n^^4500 003 CZ^PrNK 005 20241106074905.4 008 100930|n|acnnnaabn^^^^^^^^^^^n^a|a^^^^^^ 024 $a Q20977083 $2 wikidata 040 $a ABA001 $b cze $d ABE336 $e rda 110 2-
$a Restaurace a jídelny (firma) 368 $a pohostinská zařízení 370 $c Česko $e Praha (Česko) 372 $a gastronomie $a pohostinství $a restaurace $a jídelny 377 $a cze 410 2-
$a Restaurace a jídelny n.p. 410 2-
$a Restaurace a jídelny v Praze 1 670 $a NKC 670 $a Trunc, M.: Kavárna U zlatého hada, 1975 670 $a Otec vlasti a vína, [1978] $b autoritní forma 670 $a www(Wikipedie, otevřená encyklopedie), cit. 5. 11. 2024 $b faktografické údaje $u https://cs.wikipedia.org/wiki/Restaurace_a_j%C3%ADdelny 678 1-
$a Restaurace a jídelny (zkráceně RaJ) byl typ národních podniků v Československu, který fungoval od 50. let 20. století do roku 1989. Podniky byly zakládány na územním principu, zhruba na okresní úrovni, v Praze pro každý z 10 městských obvodů. UUU $a Jednotlivé podniky zřizovaly místně příslušné národní výbory. Řadily se sem hospody, restaurace, bistra, bufety a jídelní automaty. V menších sídlech pohostinství i prodejny provozovala spotřební družstvo Jednota, rovněž zakládaná po okresech. V roce 1955 byly přijaty normy pro závodní stravování, které musely restaurace a jídelny dodržovat. Existovaly čtyři cenové třídy, zvané cenové skupiny.
Počet záznamů: 1