Počet záznamů: 1  

Šotolová, Jovanka, 1961-

  1. SYS0010131
    LBL
      
    00858cy--a2200253n--4500
    003
      
    CZ-PrPNP
    005
      
    20240216143454.5
    008
      
    030311|-|acnnnabbn-----------|-a|a------
    024
      
    $a Q12026933 $2 wikidata
    040
      
    $b cze $a ABA001 $d ABE336 $e rda
    046
      
    $f 1960
    066
      
    $a 01 $c 02
    100
    1-
    $a Šotolová, Jovanka, $d 1961- $x překladatelka, literární kritička, redaktorka
    368
      
    $d PhDr. $d PhD.
    370
      
    $a Praha, Česko $c Česko
    372
      
    $a překladatelství $a literární kritika $a publikační činnost $a beletrie $a vysoké školy $a střední školy
    373
      
    $a Univerzita Karlova. $0 pnp_us_auth*0089176
    374
      
    $a překladatelky $a kritičky $a redaktorky $a pedagožky
    375
      
    $a žena
    377
      
    $a cze $a fre
    400
    1-
    $w u $a Podpěrová, Jovanka, $d 1961-
    665
      
    $a Pod rodným jménem přeložila knihu Úsvit civilizací.
    670
      
    $a Literární noviny 12/2003
    670
      
    $a www (Databáze českého uměleckého překladu), cit. 16. 2. 2024 $u https://www.databaze-prekladu.cz/prekladatel/_000004249 $b profesní údaje
    670
      
    $a www(Wikipedie, otevřená encyklopedie), cit. 16. 2. 2024 $u https://cs.wikipedia.org/wiki/Jovanka_%C5%A0otolov%C3%A1 $b biografické a profesní údaje
    670
      
    $a Echenoz, Jean : Ravel, 2009 ; přeložila a doslovem opatřila Jovanka Šotolová $b autoritní forma
    678
      
    $a Narozena 6. 11. 1961 v Praze. Překladatelka z francouzštiny, literární kritička a vysokoškolská pedagožka. Zaměřuje se především na beletristická díla současných francouzských spisovatelů jako jsou Jean Echenoz, Michel Houellebecq, Jean-Philippe Toussaint a další. V letech 1985–1992 byla provdaná a uveřejňovala překlady i pod jménem Jovanka Podpěrová, redaktorka internetového literárního časopisu.
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.