Počet záznamů: 1  

Borovský, František Adolf, 1852-1933

  1. SYS0036416
    LBL
      
    -----cz--a22-----n--4500
    003
      
    CZ-PrNK
    005
      
    20240423192605.5
    008
      
    980225|n|aznnnaabn-----------n-a|a------
    024
    7-
    $a 0000000055094842 $2 isni
    024
    7-
    $a Q18544826 $2 wikidata
    040
      
    $a Jaroslav Kunc $b cze $c ABA001 $d ABA001 $e rda
    046
      
    $f 1852 $g 1933
    100
    1-
    $a Borovský, František Adolf, $d 1852-1933 $x historik umění
    370
      
    $a Netolice, Prachatice, Česko $b Praha, Česko $c Česko
    372
      
    $a dějiny umění $a knihovnictví $a knižní kultura $a turistické průvodce $a překladatelská činnost $a muzejnictví $a redakční práce
    374
      
    $a historici umění $a knihovníci $a redaktoři $a muzejní pracovníci $a středoškolští učitelé
    375
      
    $a muž
    377
      
    $a cze $a ger
    400
    1-
    $a Borovský, F. A., $d 1852-1933 $0 o
    400
    1-
    $a Borovský, František A., $d 1852-1933 $0 o
    670
      
    $a PNP-LA
    670
      
    $a www(Wikipedie, otevřená encyklopedie), cit. 28. 4. 2023 $b datum úmrtí, biografické údaje $u https://cs.wikipedia.org/wiki/Franti%C5%A1ek_Adolf_Borovsk%C3%BD
    670
      
    $a Borovský, František Adolf: Řivnáčův Průvodce po Šumavě, 1883
    670
      
    $a Katalog umělecko-průmyslových sbírek severočeského průmyslového musea v Liberci : [sestaven podle inventáře sepsaného Albertem Hoffmannem /přeložen F.A. Borovským], 1893 $b odkaz viz
    670
      
    $a Borovský, František A.: Tištěná kniha a její vnitřní výzdoba, 1903 $b odkaz viz
    678
    0-
    $a Narozen 19. 8. 1852 v Netolicích (okr. Prachatice), zemřel 1. 5. 1933 v Praze. Historik umění, knihovník, muzejní pracovník, redaktor, učitel angličtiny a autor překladů z němčiny do češtiny. Autor spisů z oboru knižní kultury, turistických průvodců a prací o Václavu Hollarovi.
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.