Počet záznamů: 1  

Šašek, Václav, 1933-2023

  1. SYS0101271
    LBL
      
    -----cz--a22-----n--4500
    003
      
    CZ-PrNK
    005
      
    20240507192843.9
    008
      
    980525|n|aznnnaabn-----------n-a|a------
    024
    7-
    $a Q11985995 $2 wikidata
    040
      
    $a Jaroslav Kunc $b cze $c ABA001 $d ABA001 $e rda
    046
      
    $f 1933 $g 2023
    100
    1-
    $a Šašek, Václav, $d 1933-2023 $x dramaturg, televizní dramatik a filmový scenárista
    368
      
    $d PhDr.
    370
      
    $a Švermov, Kladno, Česko $b Praha, Česko $c Česko
    372
      
    $a filmová scenáristika $a filmová dramaturgie $a televizní tvorba
    374
      
    $a filmoví scenáristé $a filmoví dramaturgové
    375
      
    $a muž
    377
      
    $a cze
    667
      
    $a Wikipedie uvádí alternativní místo narození Hnidousy (Kladno).
    670
      
    $a PNP-LA
    670
      
    $a Šašek, Václav. Plavení hříbat [videozáznam]. Praha: Ateliéry Bonton Zlín, 2010 $b autoritní forma
    670
      
    $a Československý biografický slovník. Praha: Academia, 1992 $b biografické údaje
    670
      
    $a www(Wikipedie, otevřená encyklopedie), cit. 22. 9. 2023 $b data, biografické údaje $u https://cs.wikipedia.org/wiki/Václav_Šašek
    678
    0-
    $a Narozen 14. 10. 1933 ve Švermově (Kladno), zemřel 21. 9. 2023 v Praze. Dramaturg, televizní dramatik a filmový scenárista.
    UUU
      
    $a Vystudoval Filozofickou fakultu UK (obor česká literatura). Po ukončení studia byl zaměstnán ve Večerní Praze. V roce 1960 se stal dramaturgem na Barrandově ve slavné tvůrčí skupině Šebor-Bor a ocitl se tak v centru tzv. české nové vlny. Jeho nejvýznamnějším příspěvkem k české nové vlně je scénář snímku INTIMNÍ OSVĚTLENÍ, který vytvořil společně s Jaroslavem Papouškem a Ivanem Passerem. Za scénář ke snímku HELIMADOE získal v roce 1994 Českého lva.
    UUU
      
    $a NOVĚ - upraveno podle rda
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.