Počet záznamů: 1  

Paul Verlaine

  1. MUK 256, LK P 72 f 16, LK Eisner 657, LK Šalda 163, KaG XLI G 169, VHB 1140
    Šalda, F. X., 1867-1937

    Paul Verlaine / F. X. Šalda ; [portrétní medailon nakreslil E. Carlègle ; typografickou úpravu navrhl Karel Teige]. -- Praha : Melantrich, 1946. -- 14 s. : il. -- Čtyři dvojlisty v světlemodrém přebalu zdobeném portrétem Paula Verlaina od E. Carlègla (týž reprodukován coby frontispis). -- "Přetisk z Ottova slovníku naučného, díl XXVI., str. 578-580, roku 1907". -- "Tento soukromý tisk vytiskla v únoru 1946 knihtiskárna Melantrich u příležitosti 50. výročí smrti básníka Paula Verlaina pro členy Společnosti F. X. Šaldy." -- "Typografickou úpravu navrhl Karel Teige." - Přesný rozsah: 14, [2] s. -- Resumé: KG-VERLAINE.
    Teige, Karel, 1900-1951. Carlégle, Charles-Émile, 1877-1940. Melantrich (nakladatelství). Společnost F.X. Šaldy

    Verlaine, Paul, 1844-1896 - francouzský básník * česká literatura * francouzská literatura * příležitostná literatura * životopisná stať * prokletí básníci * francouzská poezie * portrét * dekadence * Verlaine P
    "189". 821.133.1. 885.0-92. 82-94+82-1(44). 929Verlaine, P

    Signatura KaG XLI G 169: Původní podoba knihy. -- Kompletní exemplář v zachovalém stavu.
    KARGAL-VERLAINE
    U sign. MUK 256 původní zdobená obálka (K. Teige - neuvedeno) s použitím kresby (E. Carlègle) s chlopněmi. - Na vakátě značka nakladatelského sdružení Kmen (J. Kaplický - neuvedeno) a tamtéž (ručně perem): J. Mukařovský. - Patitul. - Jako frontispis opakující se portrét P. Verlaina z obálky. - Titulní list. - Tiráž, kde uvedeno: Tento soukromý tisk vytiskla v únoru 1946 knihtiskárna Melantrich u příležitosti 50. výročí smrti básníka Paula Verlaina pro členy Společnosti F. X. Šaldy. - Původní papírová obálka s chlopněmi zachovalá; volně vložené dvoulisty, po rozřezání s nerovnými okraji.
    Signatura VHB 1140: Původní podoba knihy, zachovalý stav.

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.