Počet záznamů: 1  

Alkoholy

  1. Holan 1463, P 97 B 37, AHO 0340
    Apollinaire, Guillaume, 1880-1918

    Alkoholy : (výbor) / Guillaume Apollinaire ; překlad Zdeněk Kalista. -- Praha : Al. Jirout a K. Teytz, 1933. -- [Nový Jičín] : Kryl a Scotti. -- 47 stran : ilustrace ; 21 cm. -- (Edice Pásmo ; svazek I). -- Výzdoba Toyen. -- Typo Jindřich Štyrský. -- Toyen vlastním jménem Marie Čermínová. -- Vydáno 99 výtisků, I.-IX. na Van Gelderu. -- ISBN : (Brožováno).
    Kalista, Zdeněk, 1900-1982. Toyen, 1902-1980. Štyrský, Jindřich, 1899-1942. Holan, Vladimír, 1905-1980. Hořejší, Jindřich, 1886-1941. Al. Jirout a K. Teytz (Praha). Kryl a Scotti (firma)

    francouzská literatura * poezie * Apollinaire G. * sbírka básní * český překlad * Kalista Z. * číslovaný výtisk * bibliofilie
    821.133.1. 82-1. 821.133.1-1. =030. 090.1

    Signatura Holan 1463: Tento výtisk má č. 82. - Podpis překladatele. - Ruční věnování V. Holanovi s podpisem Toyen.
    Signatura P 97 B 37: Výtisk č. 84. - Podpis překladatele. - Pospis Toyen. - Původní brož. - Zachovalý stav, obálka poněkud vyrudlá.
    Signatura P 97 B 37: Toyen vlastním jménem Marie Čermínová. - Frontispis. - Vydáno 99 výtisků, I - IX na Van Gelderu. - Zelená obálka s titulem.
    U sign. AHO (Archiv Hořejší) - brožovaný výtisk, číslovaný. - Zelená obálka s dvoubarevným textem. - Falešné předsádky. - Dedikace. - Frontispis v teleném tónování. - Dvoubarevný titulní list. - Obsah. - Edice nad tiráží, číslo výtisku a podpis překladatele. - Vakát.
    U sign. AHO (Archiv Hořejší) - dedikace (perem): "Básníku Jindřichovi Hořejšímu v tomto případě skoro kolegiálně, ne-li konkurenčně Zdeněk Kalista, 11. list. 1933"; v tiráži (zeleně, perem) číslo výtisku: "61" a podpis "Zdeněk Kalista".
    U sign. AHO (Archiv Hořejší) - obálka mírně narušená na hranách, barva na hřbetu vybledlá, složky sešité nitkou, frontispis bez podpisu autorky.
    Rozsah: [2], 47, [5] s.
    Rozměr: 20,4 cm.

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.