Počet záznamů: 1  

Leda, čili, Chvála blahoslavených temnot

  1. KaG III E 127
    Louÿs, Pierre, 1870-1925

    Leda, čili, Chvála blahoslavených temnot / Pierre Louys ; [přeložil A. P. ; původním leptem vyzdobil T. František Šimon ; svázal Ludvík Bradáč]. -- V Praze : Moderní revue, 1920. -- (Melantrich). -- 31 s., [1] l. obr. příl. : il. -- (Knihovna Moderní revue ; sv. 69). -- Frontispis - obrazová příloha, lept T. F. Šimona (Léda s labutí). - Červený a černý tisk titulního listu. - Polokožená vazba (lepenkové desky, kožený hřbet, hřbetní nápis). - "Tato kniha, již přeložil A. P. a původním leptem vyzdobil T. František Šimon, vyšla jako 69 svazek "Knihovny Moderní revue" v Praze. Vytiskla ji tiskárna "Melantrich" v Praze a svázal Ludvík Bradáč na Král. Vinohradech. Vyšlo 200 výtisků, vesměs číslovaných, z nichž prvých 30 je s podpisem umělcovým.ů. -- Resumé: (dedkg). -- ISBN : (váz.).
    Procházka, Arnošt, 1869-1925. Karásek ze Lvovic, Jiří, 1871-1951. Bradáč, Ludvík, 1885-1947. Šimon, Tavík František, 1877-1942. Moderní revue (nakladatelství). Melantrich (nakladatelství)

    francouzská literatura * francouzská próza * dekadence * bibliofilie * bibliofilský tisk * bibliofilské tisky
    821.133.1. 821.133.1-3. 090.1

    Signatura KaG III E 127: Výtisk číslo 28. - Původní nakladatelská vazba. - Zachovalý stav.
    Signatura KaG III E 127: Na patitulu rukopisná dedikace Arnošta Procházky Jiřímu Karáskovi ze Lvovic: "Jiřímu Karáskovi ze Lvovic Arnošt Procházka".
    U sign. KaG III E 127: "Tato kniha, již přeložil A. P. a původním leptem vyzdobil T. František Šimon, vyšla jako 69 svazek "Knihovny Moderní revue" v Praze. Vytiskla ji tiskárna "Melantrich" v Praze a svázal Ludvík Bradáč na Král. Vinohradech. Vyšlo 200 výtisků, vesměs číslovaných, z nichž prvých 30 je s podpisem umělcovým. - Na patitulu rukopisná dedikace Arnošta Procházky Jiřímu Karáskovi ze Lvovic: "Jiřímu Karáskovi ze Lvovic Arnošt Procházka".

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.