Počet záznamů: 1  

Spěte sladce!

  1. C12d 2120, NK/15 063
    Machat, Matyáš, 1992-

    Spěte sladce! : průvodce po hrobech českých typografů = Rest in peace : the tombstones of Czech typographers / koncepce, text: Matyáš Machat ; překlad: Elizabeth Spacilova ; fotografie: Eva Šmahelová ; grafická úprava: Matyáš Machat. -- Vydání první. -- V Praze : Vysoká škola uměleckoprůmyslová, 2015. -- Příbram : PBtisk a.s. -- 175 nečíslovaných stran : ilustrace ; 30 cm + 1 mapa (59 x 51 cm složená na 30 x 17 cm). -- Černá obálka se stříbrným textem. - Patitul. - Úvod. - Černobílé fotografie a faksimile (ukázky písma). - Medailonky typografů. - Závěr. - Poděkování. - Obsah. - V knize volně vložena složená mapa s umístěním hrobů na jednotlivých hřbitovech. -- Resumé: Publikace mapuje místa hrobů či případně rozptylu šestatřiceti významných osobností českého písmařství a typografie. Jednotlivé osobnosti jsou věnované dvě dvoustrany s fotografií náhrobku či místa rozptylu, stručný medailon, který je zaměřený zejména na typografickou tvorbu, a reprodukci frotáže typografie náhrobku. Publikace je dělená podle jednotlivých hřbitovů a míst, kde jsou osobnosti pohřbeny nebo rozptýleny, každá taková část je uvedena dvoustránkovou fotografií konkrétního hřbitova. Přílohou je vložená mapa prozrazující přesnou polohu míst hrobů a rozptylu. Kniha vychází v česko-anglické jazykové mutaci. -- Souběžný anglický text. -- ISBN : 978-80-87989-17-3 (brožováno).
    Walsh-Spáčilová, Elizabeth, 1970-. Šmahelová, Eva. Machat, Matyáš, 1992- Spěte sladce!. Machat, Matyáš, 1992- Spěte sladce!. Vysoká škola uměleckoprůmyslová (vydavatelství). PBtisk (tiskárna)

    česká literatura * fotografická publikace * obrazový průvodce * typografie * typografové * medailony * hroby * náhrobky * Česko * stol. 19.-20. * Nejkrásnější české knihy * r. 2015
    655.26. (036). 821.162.3

    Nejkrásnější české knihy 2015 - Knihy o výtvarném umění, užší výběr.

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.