Počet záznamů: 1  

Anglické listí, aneb, Coolturní šok

  1. C12b 17604
    Damijo, Alena, 1979-

    Anglické listí, aneb, Coolturní šok / Alena Damijo. -- Vydání první. -- Praha : Ikar, 2017. -- Český Těšín : Finidr, s. r. o. -- 165 stran ; 21 cm. -- Obálku na základě fotografie z autorčina archivu zhotovil Emil Křižka. -- V tiráži uvedeno: "Vydala Euromedia Group, a. s. - Ikar". -- Sazba Spojené Grafické Továrny, Dobříš. -- Resumé: Autobiografické fejetonistické postřehy české autorky, žijící v Londýně, nejen o britském způsobu života.. -- Resumé: Hlavní hrdinka odjíždí pracovat jako au pair do Londýna a už tam zůstane. Ve svých fejetonech popisuje svůj každodenní život v cizím prostředí. Mění rodiny, kde hlídá, najde si přítele, vdá se, přichází děti, stěhování. Nakonec se autorka stává se učitelkou na plný úvazek... Vše je prošpikováno vtipným komentováním britského způsobu života a zvyků od pití čaje po úctu, které se těší bájný tenisový Wimbledon. Nakladatelská anotace. Kráceno. -- Další variantní název: Coolturní šok. -- ISBN : 978-80-249-2177-8 (vázáno).
    Křižka, Emil, 1973-. Ikar (nakladatelství). Finidr (tiskárna)

    Damijo, Alena, 1979- - bohemistka, učitelka angličtiny a prozaička * dívky - Česko - 20.-21. století * au-pair - Velká Británie * každodenní život - Velká Británie * girls - Czechia - 20th-21st centuries * au-pair - Great Britain * everyday life - Great Britain * česká literatura * próza * Damijo A. * povídky * fejetony * stol. 21. * současný život * Anglie
    821.162.3. 82-3. 82-32. 82-4. (410.1)

    U sign. C12b 17604 (vázaný výtisk) barevně zdobená obálka. - Bílá vazba s typograficky řešeným potiskem, nakladatelská značka. - Na přední záložce upoutávka na knihu. Patitul. - Titulní list. - Poznámka. - Tiráž. - Biografická poznámka o autorce na zadní záložce. - Úryvek z knihy jako upoutávka na zadní straně barevné obálky.
    Rozsah: 165, [3] s.
    Rozměr: 20,6 cm

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.