Počet záznamů: 1  

Květy zla

  1. VZinková 0653
    Baudelaire, Charles, 1821-1867

    Květy zla / Charles Baudelaire ; česky Vítězslav Nezval. -- První vydání. -- Praha : Mladá fronta, 1964. -- Praha : Mír, novinářské závody, n. p., závod 3. -- 232 stran ; 15 cm. -- (Květy poezie ; svazek 49). -- Z francouzského originálu Les Fleurs du mal ... přeložil Vítězslav Nezval. -- Ediční poznámku a doslov napsal Milan Blahynka. -- Vazba a osnova grafické úpravy podle návrhu Sylvie Vodákové. -- Náklad 25000 výtisků. -- Resumé: Poprvé se dostává do rukou čtenářů celý Nezvalův překlad stěžejní básnické sbírky Baudelairovy, která v každé nové generaci čtenářů i básníků vyvolává vzrušení i rozporné dojmy. Základ vydání tvoří Nezvalův čistopis z r. 1931,v němž jsou všechny básně Splínu a ideálu. Básně z ostatních oddílů Květů zla jsou otištěny podle básníkova pozdějšího strojopisu. -- V tiráži: "Vydala Mladá fronta, nakladatelství ČSM". -- Související popisná jednotka: Les fleurs du mal Baudelaire, Charles. -- ISBN : (Vázáno).
    Nezval, Vítězslav, 1900-1958. Blahynka, Milan, 1933-. Vodáková, Sylvie, 1926-. Mladá fronta (nakladatelství). Mír, novinářské závody (tiskárna)

    Baudelaire, Charles, 1821-1867 - francouzský básník, umělecký kritik a překladatel * francouzská literatura * poezie * Baudelaire Ch. * český překlad * Nezval V. * r. 1964
    821.133.1. 82-1. =030

    Knihovna V. Zinkové.
    U sign. VZinková 0653 (vázaný výtisk) barevně zdobená vazba (papírový polep), zelená horní ořízka, průhledná fólie. - Ediční značka. - Proti patitulu edice. - Dvoubarevný titulní list s vinětkou. - Poznámka o autorovi od překladatele z r. 1937. - Veršovaná předmluva. - Doslov: Baudelaire a Nezval. - Ediční poznámka. - Obsah. - Opakuje se značka v tiráži, edice nad tiráží. - Barevně zdobená i zadní strana vazby.
    Rozsah: 232, [4] s.
    Rozměr: 14,9 cm.
    Originál Les Fleurs du mal vyšel poprvé roku 1857.

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.