Počet záznamů: 1  

Maxl žhář

  1. LITb 00041
    Strnadová, Anna, 1950-

    Maxl žhář / Anna Strnadová ; obálku navrhl Emil Křižka. -- Vydání první. -- Praha : Euromedia Group, 2019. -- Banská Bystrica : TBB, a. s. -- 333 stran ; 21 cm. -- Obálka s barevnou ilustrací, dvoubarevný text; nakladatelská značka a dvoubarevný text na hřbetu. - Na přední záložce anotace knihy, na zadní stručná biografie a bibliografie autorky. - Černá vazba s bílým textem, bílý text a nakladatelská značka na hřbetu. - Věnování. - Úryvky z textu na zadní straně obálky (barevná koláž). - Přebal. - Bílá nakladatelská páska s černým textem. -- Resumé: Tragický příběh tesaře, smolaře a posléze psance a vězně Maxla Novotného ze Žďáru unese čtenáře do druhé půli devatenáctého století, do nelehkých dob, kdy v českých vsích práce nebyla a zbýval jen hlad, vojna, zoufalství, zrada a zločin. Silný příběh o zpřetrhaných vazbách jedné mladé rodiny, o velkých zklamáních a trpělivém čekání doplňují obrazy z každodenního života obyčejných lidí žijících před necelými dvěma sty lety v Posázaví. Svou syrovostí a naturalistickou drsností se román vymyká požadavkům mainstreamové, hladce plynoucí četby; formou, jazykem i obsahem upomene na klasický venkovský realismus z dob Terézy Novákové. Popisované jevy, archetypy a protagonistou vyznávané hodnoty však budou blízké i dnešnímu milovníkovi (nejen) historické prózy. -- ISBN : 978-80-7617-777-2 (vázáno).
    Křižka, Emil, 1973-. Euromedia Group (nakladatelství). Euromedia Group - Knižní klub (nakladatelství). Tlačiareň BB (tiskárna)

    česká literatura * próza * historický román * příběh * rodinné vztahy * chudoba * vojna * zklamání * zoufalství * česká vesnice * stol. 19 * Czech fiction * historical novels
    82-311.6. 82-31. 82-3. 821.162.3. 821.162.3-31. (0:82-311.6)

    "Vydala Euromedia Group, a.s.,- Knižní klub"--Tiráž.
    Vítězný román Literární ceny týdeníku Reflexv r. 2019.

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.