Počet záznamů: 1  

Alfred Jarry

  1. AHO 0262
    Jarry, Alfred, 1873-1907

    Alfred Jarry / Nadsamec, Messalina přeložil Jaroslav Zaorálek, Ubu králem přeložil Jiří Voskovec. -- Praha : Rudolf Škeřík, 1930. -- V Praze : Průmyslová tiskárna. -- 292 stran, 1 nečíslovaný list obrazové přílohy : portrét ; 20 cm. -- (Prokletí básníci ; sv. 5). -- Vazbu navrhl Vít Obrtel. -- Kromě vydání na papíře Antik vyšlo 50 výtisků na holandském papíře Van Gelder číslovaných I-L a 250 výtisků na domácím Simili japanu číslovaných 1-250. -- Sáňka 3499. -- Předmluva Jeana Saltase k dramatu Ubu králem. -- Obsahuje též: Nadsamec -- Messalina -- Ubu králem. -- Portret A. Jarryho reprodukován podle kresby Cazalsovy z r. 1897. -- Další variantní název: Nadsamec : moderní román. -- Další variantní název: Messalina : román ze starého Říma. -- Další variantní název: Ubu králem : drama o pěti jednáních. -- ISBN : (Vázáno).
    Zaorálek, Jaroslav, 1896-1947. Voskovec, Jiří, 1905-1981. Obrtel, Vít, 1901-1988. Saltas, Jean. Rudolf Škeřík (nakladatelství). Průmyslová tiskárna v Praze

    Jarry, Alfred, 1873-1907 - francouzský básník, spisovatel a dramatik * francouzská literatura * próza * romány * drama * divadelní hra * soubor díla * Jarry A. * český překlad * Zaorálek J. * Voskovec J. * r. 1930
    821.133.1. 82-3. 82-31. 82-2. =030

    U sign. AHO (Archiv Hořejší) - vázaný výtisk, nečíslovaný, bez obálky. - Modrá celoplátěná (pře)vazba se zlacenou zdobnou ražbou viněty na přední desce, zlacená ražba textu na hřbetu, modrá horní ořízka. - Bledě modré předsádky. - Ediční značka. - Patitul. - Jako frontispis vložená obrazová příloha mimo paginaci (portrét), hlazený papír. - Obsah. - Edice nad tiráží.
    U sign. AHO (Archiv Hořejší) - (pře)vazba, obyčejný výtisk, krajní stránky mírně zašpiněné.
    Rozsah: 292, [4] s., [1] l. obr. příl.
    Rozměr: 19,5 cm.
    Originál Le Surmâle vyšel poprvé v roce 1902, Messaline r. 1901 a Ubu Roi r. 1896.

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.