Počet záznamů: 1  

Stoika Epikteta Rukověť mravních naučení

  1. Názvové údajeStoika Epikteta Rukověť mravních naučení / přeložil, úvodem a poznámkami opatřil František Drtina
    Autor Epiktétos, asi 55-asi 135 (Autor)
    Další autoři Drtina, František, 1861-1925 (Překladatel) (Autor úvodu atd.) (Autor komentáře)
    Korp. Jan Laichter (nakladatelství) (Nakladatel, vydavatel)
    J. Šnajdr (firma) (Tiskař)
    Údaje o vydáníTřetí nezměněné vydání
    NakladatelV Praze : Jan Laichter, 1930
    VýrobceV Kladně : Knihtiskárna J. Šnajdr
    Rozsah4 nečíslované strany, 108 stran ; 16 cm
    ISBN(Vázáno)
    Edice Otázky a názory ; kniha I
    Otázky a názory (Jan Laichter)
    Země vyd.Česko
    Jazyk dok.čeština
    Jazyk orig.řečtina, starověká (do 1453)
    Poznámky Úvod
    Poznámky
    Druh dok.monografie
    Název na hřbetuRukověť mravních naučení
    Poznámky o skryté bibliografii a rejstřícíchBibliografie
    Osobní hesla Epiktétos, asi 55-asi 135
    Předmětová hesla řecká antická filozofie * stoicismus * etika
    Klíčová slova řecká literatura * řecká filozofie * etika * český překlad
    Žánr/forma pojednání * biografie
    Konspekt14(3) - Antická, starověká filozofie
    MDT821.14 * 14(3) * 141.2(37/38) * 17 * (092)
    Uživatelské pole PNPU sign. AHO (Archiv Hořejší) tmavě hnědá celoplátěná vazba se zlacenou ražbou textu i na hřbetu, černě ražba viněty (okřídlený lev), celková červená ořízka. - Zdobené předsádkové listy. - Edice. - Titulní list s nakladatelskou značkou. - Na rubu titulního listu uvedeno vydání a tiskárna. - Stránkování až od textu. - Poznámky pod čarou, bibliografie. - Obsah. - Bez tiráže. - Bez obálky.
    U sign. AHO (Archiv Hořejší) vazba mírně zašpiněná, černá barva okřídleného lva částečně odpadaná, zatržení tužkou v textu.
    Rozsah: [4], 108, [2] s.
    Rozměr: 15,7 cm.
    Počet ex.1, z toho volných 1
    SignaturaPřír.čísloLokaceInfo
    AHO 00060458/2021Sbírka

Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.