Košík

  Odznačit vybrané:   0
  1. Osobní jménoVrba, František, 1920-1985 - překladatel, literární, divadelní a filmový kritik, pedagog, redaktor
    Viz též Beránková, Jitka, 1927-2002
    Vinař, Alois, 1927-
    Pseudonym: Karezová, Helena
    HistorieV 70. a 80. letech mu své jméno a svůj pseudonym (Alois Vinař) propůjčila Jitka Beránková. Pod pseudonymem Helena Karezová přeložil v roce 1979 román J. D. Carra Ohni, hoř!.
    BiografieNarozen 30. 5. 1920 v Praze, zemřel 21. 12. 1985 tamtéž. Překladatel z angličtiny, francouzštiny, němčiny a ruštiny, literární, divadelní a filmový kritik. V letech 1946-50 působil jako československý kulturní atašé v USA, později lektor Národního divadla, pedagog na DAMU, redaktor Literárních novin.
    Zdroj inf.PNP-LA ; Skácel-Frief: Vzájemná korespondence (rok úmrtí) ; www(Obec překladatelů), cit. 8. 4. 2014 (data, biografické údaje, odkazy viz též)
    Odkazy (3) - Soubor autorit osobních jmen
    (36) - Monografie
    (1) - PERIODIKA - Svázaný ročník periodika
  2. Jméno korporaceWilhelm Haack (tiskárna)
    Odkaz viz.Wilhelm Haack (firma)
    Haack W. (firma)
    W. Haack'sche Buchdruckerei (tiskárna)
    Viz též Novější záhlaví: Philipp Reclam jun. (nakladatelství a tiskárna)
    Zdroj inf.Minnesinger,1838 (odkaz viz) ; DNB, cit. 19. 5. 2022 (autoritní forma podle: Wilhelm Haack (Leipzig); odkaz viz; odkaz viz též, biografické údaje)
    Uživatelské pole PNPNástupcem firmy Wilhelm Haack je Philipp Reclam jun. (Verlag Philipp Reclam jun. Leipzig).
    Anton Philipp Reclam (1807-1896) získal Literární muzeum 1. dubna 1828. Dne 1. října 1828 zde Reclam založil „Vydavatelství Literárního muzea". V roce 1837 prodal Literární muzeum a věnoval se pouze nakladatelské činnosti pod názvem "Verlag Philipp Reclam jun.". V roce 1839 získává W. Haacksche Buchdruckerei (tiskárnu). Od této doby si nakladatelství tiskne a vydává vlastní produkci.
    Odkazy (1) - Soubor autorit korporací

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.