Number of the records: 1  

Bohuslava Balbína Rozprava na obranu jazyka slovanského, zvláště pak českého

  1. Title informationBohuslava Balbína Rozprava na obranu jazyka slovanského, zvláště pak českého = Dissertatio apologetica pro lingua slavonica praecipue bohemica / z původního spisu latinského věrně přeložil a poznámkami, jakož i životopisy Balbína a Tom. Pešiny opatřil Emanuel Tonner
    Personal name Balbín, Bohuslav, 1621-1688 (Author)
    Další autoři Tonner, Emanuel, 1829-1900 (Editor) (Translator) (Author of introduction)
    Corporation Matice lidu. Spolek pro vydávání laciných knih českých (Praha) (Publisher)
    Dr. Ed. Grégr (nakladatelství, tiskárna) (Printer)
    PublicationV Praze : Nákladem Spolku pro vydávání laciných knih českých, 1869
    Manufacture(Tiskem dra. Edv. Grégra)
    Scopelxiv, 151 s., [1] l. obr. příl. : il.
    ISBN(váz.)
    Edition Matice lidu č. 15 (roč. 3, čís. 3)
    Matice lidu (Spolek pro vydávání laciných knih českých)
    CountryCzech Republic
    LanguageCzech
    Language of the originalLatin
    Note Obsahuje obsáhlou dedikační předmluvu a připomenutí E. Tonnera, překladatele díla. - Obsahuje životopis Bohuslava Balbína a Tomáše Pešiny od E. Tonnera. - Obsahuje poznámky pod čarou. - Jako frontispis 1 list obrazové přílohy s portrétem Balbína a faksimilí jeho autografu.
    Document kindmonografie
    Keywords česká literatura * barokní literatura * jazykověda * obrana * český jazyk * výklady * filozofická rozprava
    UDC821.162.3 * 8 * 811.162.3
    Uživatelské pole PNPSignatura KaG LX B 7/3: Na přední předsádce připsáno: "Balbín Dissertatio". - Přírůstkové číslo: 421/51: dar (paní Knížová).
    Signatura KaG LX B 7/3: Převazba (kožená vazba na lepence poškozená). - Vazba rozpadlá. - Bez obálky. - Poškozený stav.
    Signatura KaG XIII D 45: Převazba, bez obálky. - Zachovalý stav.
    book

    book

    Call numberTrack No.LocationInfo
    KaG LX B 7/300xxx/KAGSbírka
    KaG XIII D 45xxx/KAGSbírka

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.