Number of the records: 1  

Die Pest in Bergamo

  1. Title informationDie Pest in Bergamo / Jens Peter Jacobsen ; [in der Übertragung von Leo Johannes Feddersen ; Alois Kolb schuf hierzu elf Original-Radierungen]
    Personal name Jacobsen, Jens Peter, 1847-1885 (Author)
    Další autoři Karásek ze Lvovic, Jiří, 1871-1951 (Inscriber)
    Kolb, Alois, 1875-1942 (Illustrator) (Graphic technician) (Inscriber) (Engraver)
    Corporation Avalun-Verlag (Leipzig - Wien, Německo, Rakousko) (Publisher)
    PublicationWien ; Leipzig : Avalun-Verlag, c1922
    Scope[44] s. : il.
    ISBN(váz.)
    CountryGermany
    LanguageGerman
    Language of the originalDanish
    Note Ochranné pouzdro. - Ochranný oranžový přebal. - Zdobená pergamenová vazba (zdobená dekorativním papírem). - Ozdobný předsádkový papír (imitující "morové skvrny). - Grafická výzdoba Aloise Kolba: jedenáct originálních rytin: ilustrovaný titulní list, iniciály, ilustrace v textu i celostránkové. - Náklad 400 výtisků. - Grafiky se tiskly v Staatliche Akademie für graphische Künste, Leipzig. - Sazba písmem Walbaum-Antiqua. - Ve výtiscích číslo I-XXV mapa se signovanými rytinami, ve výtiscích číslo 1-150 každá grafika signována a tyto výtisky svázány do kůže, výtisky číslo 151-375 umělec podepsal a byly svázány do polokožené vazby. - Všechny vazby provedla dílna Werkstatt von H. Sperling v Lipsku.
    Document kindmonografie
    Keywords dánská literatura * próza * bibliofilie * bibliofilské tisky * bibliofilský tisk
    UDC821.113.4 * 82-3 * 090.1
    Uživatelské pole PNPSignatura KaG XXVI B 38: Výtisk číslo 285. - Původní nakladatelská vazba, zachovalý stav. - Včetně přebalu, který je však roztržen ve hřbetu, a pouzdra.
    Signatura KaG XXVI B 38: Pod tiráží podpis Aloise Kolba. - Na pouzdru rukopisná poznámka Jiřího Karáska ze Lvovic: "Jakobsen, lepty Kolbovy".
    book

    book

    Call numberTrack No.LocationInfo
    KaG XXVI B 38xxx/KAGSbírka

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.