Number of the records: 1  

Restaurace a jídelny (firma)

  1. SYS0084210
    LBL
      
    00451nz^^a2200169n^^4500
    003
      
    CZ^PrNK
    005
      
    20241106074905.4
    008
      
    100930|n|acnnnaabn^^^^^^^^^^^n^a|a^^^^^^
    024
      
    $a Q20977083 $2 wikidata
    040
      
    $a ABA001 $b cze $d ABE336 $e rda
    110
    2-
    $a Restaurace a jídelny (firma)
    368
      
    $a pohostinská zařízení
    370
      
    $c Česko $e Praha (Česko)
    372
      
    $a gastronomie $a pohostinství $a restaurace $a jídelny
    377
      
    $a cze
    410
    2-
    $a Restaurace a jídelny n.p.
    410
    2-
    $a Restaurace a jídelny v Praze 1
    670
      
    $a NKC
    670
      
    $a Trunc, M.: Kavárna U zlatého hada, 1975
    670
      
    $a Otec vlasti a vína, [1978] $b autoritní forma
    670
      
    $a www(Wikipedie, otevřená encyklopedie), cit. 5. 11. 2024 $b faktografické údaje $u https://cs.wikipedia.org/wiki/Restaurace_a_j%C3%ADdelny
    678
    1-
    $a Restaurace a jídelny (zkráceně RaJ) byl typ národních podniků v Československu, který fungoval od 50. let 20. století do roku 1989. Podniky byly zakládány na územním principu, zhruba na okresní úrovni, v Praze pro každý z 10 městských obvodů.
    UUU
      
    $a Jednotlivé podniky zřizovaly místně příslušné národní výbory. Řadily se sem hospody, restaurace, bistra, bufety a jídelní automaty. V menších sídlech pohostinství i prodejny provozovala spotřební družstvo Jednota, rovněž zakládaná po okresech. V roce 1955 byly přijaty normy pro závodní stravování, které musely restaurace a jídelny dodržovat. Existovaly čtyři cenové třídy, zvané cenové skupiny.
Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.