Number of the records: 1  

Anatomie pocitu úžasu

  1. Title informationAnatomie pocitu úžasu : česká populární fantastika 1990-2012 v kulturním, sociálním a literárním kontextu / Antonín K.K. Kudláč ; obálku a grafickou úpravu navrhl Andrej Nechaj
    Personal name Kudláč, Antonín K. K., 1971- (Author)
    Další autoři Nechaj, Andrej, 1984- (Bookjacket designer) (Book designer)
    Edition statementPrvní vydání
    PublicationBrno : Host, 2016
    ManufactureBlansko : Reprocentrum, a. s.
    Scope223 stran ; 21 cm
    ISBN978-80-7491-764-6 (brožováno)
    CountryCzech Republic
    LanguageCzech
    Note Zdobená barevná obálka. - Nakladatelská značka. - Zdobený patitul a titulní list. - Obsah. - Úvod. - Tabulky, grafy. - Ediční poznámka. - České a anglické resumé. - Obsahuje bibliografii, bibliografické odkazy a rejstřík. - Na rubu zadní strany obálky stručná bio-bibliografická poznámka o autorovi. - Anotace knihy na zadní straně obálky.
    AnnotationAutor ve své monografii utváří takřka první ucelený pohled na vznik, strukturu a současnou podobu subkultury nazývané fandom, jejíž příslušníci, tzv. fanové, vytvářeli podobu domácí scény populární, především pak žánrové science fiction a fantasy. Kniha je literární, kulturní, sociologickou i mediální studií, která se zabývá často tenkou hranicí mezi elitní a amatérskou tvorbou. Autor představuje československý fandom přelomu dvacátého a jednadvacátého století jako postmoderní fenomén, kterému se zatím náš společenskovědní výzkum věnoval jen okrajově.
    Studie věnovaná syntetickému pohledu na tuzemskou populární fantastiku a vznik československého fandomu v letech 1990 až 2012.
    Document kindmonografie
    Keywords fantastická literatura * masová kultura * subkultury * literatura * kultura * společnost * fandom * Česko * stol. 20.-21. * monografie
    UDC008 * (437) * (437) * 316.72 * 821.162.3
    Anatomie pocitu úžasu

    book

    Call numberTrack No.LocationInfo
    C12b 170382380/2016Sbírka

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.