Number of the records: 1  

Přichází jaro

  1. Title informationPřichází jaro : ruská typografie 60. let a užití jejích principů v autorském písmu / Ilya Bazhanov
    Personal name Bazhanov, Ilya, 1994- (Author) (Conceptor) (Typographer) (Book designer)
    Další autoři Univerzita J.E. Purkyně v Ústí nad Labem. Fakulta umění a designu (Publisher)
    Středisko digitálního tisku FUD UJEP (tiskárna) (Printer)
    Edition statementVydání první
    PublicationV Ústí nad Labem : FUD UJEP, 2019
    ManufactureÚstí nad Labem : Středisko digitálního tisku FUD UJEP
    Scope143 stran : ilustrace ; 24 cm
    ISBN(Brožováno)
    CountryCzech Republic
    LanguageCzech
    Note Černá obálka, stříbrný text (různé typy písma) - pokračuje na zadní straně, přiznaný šitý hřbet. - Patitul. - Úvod autora. - Kapitoly uvedeny texty. - Ukázky typů písem (některé tištěny zvratmo, střídavě bílé listy s černým písmem a černé listy s bílým písmem. - Uprostřed knihy vevázán menší sešitek Skicy. - Tiráž.
    AnnotationPráce zkoumá konkrétní historické období ("Chruščovské tání") a změny v politickém a kulturním životě Sovětského svazu, které se promítly i do grafické tvorby. Autor se zaměřil na to, jak se dá využít zkušeností z minulosti v současné době. Na základě rešerše tak vytvořil vlastní sadu písem, kterou pojal autorským způsobem s respektem k původním předlohám.
    Document kindmonografie
    Keywords česká literatura * studentské práce * grafický design * typografie * autorské písmo * principy * užití * Rusko * stol. 20., léta 60. * Nejkrásnější české knihy * r. 2019
    UDC(470+571) * 655.26 * 821.162.3
    Uživatelské pole PNPPublikace je součástí bakalářské práce na ateliéru grafický design 2, FUD UJEP v Ústí nad Labem.
    Nejkrásnější české knihy 2019 - kategorie Studentské práce posluchačů výtvarných a polygrafických škol, užší výběr.
    Přichází jaro

    book

    Call numberTrack No.LocationInfo
    NK/19 0352250/2023Sbírka

Number of the records: 1  

  This site uses cookies to make them easier to browse. Learn more about how we use cookies.