Počet záznamů: 1  

Zadrobílek, Vladislav, 1932-2010

  1. Osobní jménoZadrobílek, Vladislav, 1932-2010 - hermetik, malíř, grafik, básník, prozaik, překladatel, nakladatel
    Viz též Pseudonym: Kuncitr, Vladimír, 1932- - hermetik, malíř, grafik, básník, prozaik, překladatel, nakladatel
    Pseudonym: Bor, D. Ž., 1932-2010 - hermetik, malíř, grafik, básník, prozaik, překladatel, nakladatel
    Viz též Trigon - knihy (firma)
    Poznámkadatum úmrtí
    Zdroj inf.PNP-LA ; www(Wikipedie, otevřená encyklopedie) (biografické a profesní údaje) ; www(Trigon - knihy), cit. 15. 1. 2015 (odkaz viz též) ; Právo 13. 12. 2010 (nekrolog)
    Uživatelské pole PNPDětství prožil v Hradci Králové, v roce 1946 se rodina vrátila zpět do Prahy. Pobýval na mnoha místech (Choustníkovo Hradiště, Ostrava, Litoměřice ...), vystřídal řadu profesí. Ohlasy z tohoto životního období se objevují i v jeho literární tvorbě (mj. Hovory ve skříni v samizdatové verzi sbírky Zadrhlo zahrdlo) a inspirují i velkou Šporkovskou výstavu (1999). Jeho literární činnost byla zásadně ovlivněna hermetismem (používal celou řadu pseudonymů.). Byl autorem řady esejů, odborných publikací, úvah a povídek. Své první práce publikoval v samizdatu; mezi lety 1971 – 1989 vydal 34 různých samizdatových titulů. Svou činnost po roce 1989 spojil s nakladatelstvím Trigon, které vedl až do své smrti. Majitel nakladatelství Trigon, spoluzakladatel hermetické společnosti Universalia a vydavatel časopisu LOGOS.
    Informační systém abART: malíř, umělecký knihař, básník, filozof, nakladatel, sběratel archiválií, grafiky, obrazů a kreseb pro dějiny umění, grafik, typograf, překladatel, literární historik, historik umění, prozaik, hudebník.
    Odkazy (2) - Soubor autorit osobních jmen
    (1) - Soubor autorit korporací
    (54) - Monografie
    (2) - PERIODIKA - Přijatá čísla
    (6) - PERIODIKA - Svázaný ročník periodika
Počet záznamů: 1  

  Tyto stránky využívají soubory cookies, které usnadňují jejich prohlížení. Další informace o tom jak používáme cookies.